Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Kenapa Perlu Pilih Saya Sebagai Mentor Anda?

Kakak-kakak Adik Adik Area Cheras yang nak cari Produk Shaklee meh hubungi saya cepat :D
Kenapa Anda Perlu Pilih Saya?
1. Bagi yang berdekatan saya akan hantar teruss pada anda. JIMAT postage kan~
2. Saya akan GUIDE anda cara makan dan sentiasa FOLLOW UP keadaan dari semasa ke semasa insyaallah.
5 Sebab kenapa berbaloi-baloi jadi ahli Shaklee
3. Dapatkan TIP-TIP KESIHATAN dari saya terutama utk ibu-ibu yang hamil, berpantang dan menyusukan anak.
4. Bagi yang berminat nak buat business sangat dialu-alukan. kita ada group support yg sangat besar dan bagus tau.cara daftar ahli
Haa bulan ni join membership dapat FREE VITALEA worth RM94 multi vitamin tertua didunia.

Baca lagi----> Kenapa Pilih Shaklee Sebagai Business?
Untuk info lanjut, hubungi saya terus okehh 017-3468802 :)


9 Punca Susu Merundum

Majoriti ibu-ibu yang menyusu akan segera mencari alternatif ingin membeli milk booster jika susu merudum. Selain Milk Booster ada perkara lain yang anda perlu tahu yang menjadi punca susu merudum. Anda masih lagi perlu menjaga keperluan yang lain. Seperti menjaga pemakanan, pengurusan stress, minum air dengan cukup dan sebagainya. Entry kali ni saya sekadar ingin berkongsi info tentang punca kenapa susu merudum. 
Nanti kalau dah ambil milk booster tapi susu masih merudum, sudah tentu lagi stresskan? jangan sampai ada yang terjun bangunan sudah okeh..semangat mommies!
Jadi jom semak, ada tak perkara-perkara dibawah yang berlaku pada diri anda : 
1. Stress 
Semua orang akan menghadapi stress tidak kira bagi ibu yang berkerjaya ataupun ibu yang bekerja dirumah. Kita tidak boleh lari dari stress, tapi kita perlu tahu macam mana nak tangani stress. Ada juga diantara kita yang tidak sedar langsung yang kita sebenarnya stress. Kalau badan stress susu pun takut nak keluar kan? Jadi ibu -ibu …

7 Sebab Kenapa GLA Bagus Untuk Wanita

Hai wanita diluar sana :)
Tengah mencari-cari suplemen yang sesuai dan terbaik..haa meh nak cerita sikit ye. Pernah dengar tak pasal EPO? EPO ni biasanya diambil oleh orang perempuan (wanita dewasa atau remaja) dengan tujuan untuk menstabilkan hormon dan menyerlahkan kecantikan.

EPO mengandungi GLA (Gamma Linoleic Acid) yg diekstrak daripada Evening Primrose Oil. Tetapi sayangnya ia hanya mengandungi 7-10% kandungan GLA sahaja. GLA sama pentingnya seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia tetapi hanya boleh diperoleh daripada sumber makanan.
3 sumber asli GLA yang utama : 
Borage Seed – 17% – 25% Blackcurrant – 15% – 20 % Evening Primrose Oil (EPO) – 7% – 10%
Khasiat GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian, malah kini ia dikenali dan telah digunakan secara meluas di seluruh dunia. Ada tak yang kenal dengan GLA Complex ? 

Ramai yang tau tentang EPO (Evening Primrose Oil) tapi tak banyak yang kenal GLA Complex, sedangkan kedua-duanya membawa fungsi dan …

Promo Oktober Shaklee 2015 yang berdouble-double

Salam hujung minggu semua..semalam ada customer tanya gini,
"Kak, tolong update apa lagi promo bulan oktober ni ye. terima kasih"
"sama-sama dik :) "
Ni 'akak' nak sharing dengan semua lah dah alang-alang tu kan..bulan ni ada banyakkkk sangat promo Shaklee bagi tu la hai macam excited semacam je.hihi..em takpelah dah tengah bulan ni pun kan..better late than never.
Ada masa lagi nih kalau nak grab satu satu nih~
Promo shaklee bulan ni salah 1 nya adalah Vitamin E. Beli 1 botol percuma 1 botol..wow!

APA FUNGSI DAN MANFAAT VITAMIN E?
VITAMIN E bertindak sebagai: Awet mudaMembaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMSMengurangkan parutMeningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanitaKulit dan rambut sihat, cantik & lebatMerawat masalah keintimanMerawat masalah seksual lelakiVitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi VITAMIN E DAN EKSTRAK BIJI ANGGUR
Dan yang istimewa tentang Vita-E Complex ini ialah ia diperkaya dengan GRAPE SEED…

Testimoni ESP Shaklee Pilihan Rakyat Malaysia

Tau tak kenapa ramai sangat yang jatuh cinta dengan ESP Shaklee nih..sebab ESP ni mmg sangat BEST.

1. ESP untuk atasi gastrik, BONUS badan bertenaga dan maintain berat badan.

 2. ESP sebagai sarapan utama. sarapan yang sihat dan cepat.

 3. ESP semasa berpantang. Yang ni mmg favourite saya gak tau..:D
Badan lebih bertenaga, susu badan banyak dan pekat. streachmark pun hilang. Kulit baby putih, gebu dan cantik. betul lah kan ibu cantik baby sihat.

4. ESP untuk sihat bertenaga sepanjang hari dan kulit cantik. kan dah kata esp ni protein kan..protein bagus utk pembntukan sel-sel kulit baru. minum setiap hari mmg gebu gebas lah cik kak kita nih~

Untuk Para Ibu Yang Berpantang dan Menyusu + BONUS Kurus :)

Hari ni rasa teruja nak share tentang set yang sesuai untuk para ibu yang sedang berpantang. Jemput teruskan bacaan ye untuk info lebih lanjut.
Saya memang suka sangat set nih sebab 3 in 1 gitu. Sebabnya kalau kita berpantang biasa nya kita mestilah nak susukan anak kita kan. Susu mesti lah nak meriah kan..baru lah baby kita sihat, comel, cantik dan hensem bergaya. :D
Kita semua tahu susu ibu adalah yang terbaik kan..jadi tugas kita adalah cuba sehabis baik untuk menyusukan anak ye sampai umur 2 tahun tau.chaiyok2 mommies~
Panduan Lengkap Penyusuan Susu Badan Eksklusif 6 Bulan Pertama Lagi kan..bila dah mengandung dan bersalin..kita mesti lah nak kembali langsing macam dulu kan kan? Tips dia sila lah berpantang dengan berdisiplin ye, makanan dalam pantang pun kena lah tahu.jangan main redah je tau..Berat saya dulu masa nk bersalin tu almost 80 kg kot..adehh..sekarang alhamdulillah da kembali normal infact macam lagi kurus je tau.mmg terbaikk lahh..boleh tgk pic saya dulu masa pregnant…