Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

5 Tip Untuk Jantung Sihat dan Gembira

Tadi ade customer message tanye kenapa dia sakit dada..padahal nye dia masih sangat muda. Dalam 20-an muda la kan..Haii risau sungguh la kan..
"Menurut statistik yang dikeluarkan oleh World Health Organization 2010, 1 daripada 3 kematian yang berlaku adalah disebabkan oleh PENYAKIT JANTUNG"
Seram pulak weh..yelah sekarang ni nak kena sakit tak kira muda, tua.gemuk atau kurus..in fact sebenarnye org muda yg kite nmpk sihat hensem cantik tu sebenarnye sakit..fuhhh...
Risau kan..sangat lah risau..emm jadi ape tindakan kita..takkan duk risau je kan..ape yang boleh kita buat ye..
Bagi saya asasnye kena jaga kesihatan, jaga pemakanan dan senaman.tekanan pun kena kawal jugak tau..ha, meh baca lagi okeh.teruskan membaca hingga habis ye :)
1. Bersenam 
Jom kita sama-sama bersenam demi jantung tersayang ye. Senaman merupakan cara yang paling mudah untuk mendapatkan jantung yang sihat.  Senaman akan membuatkan tubuh badan kekal aktif dan berfungsi dengan baik. Ada banyak je cara senaman..…

Ambil Pengajaran dari Kisah Hazama yang obses untuk kurus

Saya nih bukan lah yang jenis nak ambil tahu sangat pasal artis tapi hari ni rasa teruja untuk kongsi kisah Hazama. Moga dapat jadikan pengajaran buat kita ye. Kalau betul nak kurus meh kenalah ikut cara yang betul ye..tanye pada yang betul-betul pakar bukan main redah je tau. bahaya!
20 Tip Kurus Dengan Mudah Dan Berkesan
Penyanyi Hazami mendedahkan sikap obses mahu menurunkan berat badan menjadi punca terjadinya pendarahan usus besar terhadap dia. Hazami atau nama sebenarnya Norkamal Hazami Ahmad, 40, berkata, sikap obsesnya itu bermula kira-kira 10 tahun yang lalu apabila dia merasakan imejnya kurang menarik ketika muncul dalam program televisyen.  

"Saya mempunyai berat badan sebanyak 78 kilogram ketika awal pembabitan dalam dunia hiburan. "Tetapi demi mahu melihat imej yang segak di televisyen, saya mengamalkan diet yang tidak sihat di mana saya hanya makan sekali sehari sahaja. Target saya tercapai. Saya berjaya menurunkan berat badan sehingga 50 kilogram pada tahun 2…

5 Kebaikan Blogwalking Untuk Blogger Baru

Hari ni dapat tugasan dari mentor kena blogwalking kalau nak join secret group dia. Saya ok je memang selalu je jenjalan blogger lain kan :D Untuk bloggers baru mesti pelik kan camne lah nak berjalan-jalan ke blog orang lain..hihi...
Meh nak sharing info sikit ye. Apa itu blogwalking ni sebenarnya?

Kalau kita translate ke dalam bahasa melayu kann em berjalan-jalan ke blog orang lain lah lebih kurang maksudnya. Kita akan berjalan di alam maya dari satu blog ke blog yang lain dan jangan lupa tinggalkan jejak kita ye samaada dengan tinggalkan komen pada entry atau di shoutbox blog yang kita singgah tu, lagi satu jangan lupa tinggalkan URL blog so nanti senang lah kawan-kawan nak berjalan-jalan pula kan.
Ada banyak kepentingan blogwalking ni rupanye..
1.Dapat mengeratkan hubungan sesama blogger. Kita kat alam maya nih mana anak kenal kan..jadi kita saling komen mengomen lah. 
 2.  Dapat meningkatkan rank blog sama ada Page Rank Google atau Alexa Ranking. Ibarat konsep meninggalkan JEJAK …

7 Kepentingan Air Untuk Lebih Sihat dan Cantik

Air memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan kita. Ramai yang sedar tapi buat-buat tak tahu kan?  Sehari at least mesti kena minum air masak yang putih jernih tu ye 3 liter air. agak-agak dah cukup ke tu..

Sangat penting untuk pastikan jumlah pengambilan air supaya kita lebih sihat dan cantik.
Nak lagi 5 Tip Sihat dan Cantik :)


1. Kekal bentuk badan yang cantik dengan air

Sedang berusaha nak turunkan berat badan ke?

First sekali tukar habit minum air manis kepada air suam. boleh tak? Air boleh meningkatkan metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang. Sebelum makan, minum sedikir air untuk memudahkan kita berasa kenyang dengan cepat.

Bila kita minum air yang sejuk, badan akan cuba untuk meningkatkan suhu air tersebut dan ia membantu membakar kalori dalam proses tersebut.

2. Air membantu meningkatkan tenaga
Apabila letih dan haus, terus dapatkan air.

Antara punca kita berasa letih ialah kita kekurangan air. jadi terus dapatkan segelas air untuk elak dari badan kita d…

Get Clean Water Pitcher Pilihan Rakyat Malaysia :)

Pentingnya H2O-----> Boleh baca lanjut apa Kepentingan Air Dalam Kehidupan kita..klik SINI

Kita tau air tu penting
Sebab tu kita pun perlu minum air yang berkualiti

Nasib ada Shaklee Get Clean Water Pitcher :D


Jag air Shaklee ni sangat special sebab mempunyai Esklusif Refillable Carbon-Block Filter System
yang bertindak menapis
Aesthetic Chlorine Taste & OdorSedimentsDisinfection By ProductsAgriculturalnPollutantsHeavy Metals includes LeadIndustrial Pollutants Dgn erti kata lain, ia mengurangkan segala anasir bahaya kedalam badan kita insyaallah :)

Fuh, mantap kan...

Nak tau lebih lanjut,

Bolehlah hubungi saya terus ye,  017-3468802 (Aisyah)

5 Sebab Kenapa tak berkesan makan vitamin?

Alhamdulillah sekarang ramai dah yang dapat kesedaran untuk menjaga kesihatan diri. Suka sangat lah dengar gitu barulah generasi sekarang ni semakin cantik sihat dan anggun gitu~~
Banyak je cara nak menjaga kesihatan nih..boleh je nak ambil daripada makanan semulajadi ataupun lebih mudah ambil je vitamin. tapi ade juga yang beritahu saya macam tiada kesan je..meh kita check kenap ye jadi macam tu? 
Vitamin ni kesan dia bukanlah serta merta ye kawan-kawan jadi sila lah bersabar dan konsisten ye..

5 SEBAB VITAMIN YANG DI AMBIL TIDAK BERKESAN
FAKTOR 1: Tak suka minum air putih
Anda tidak suka mengamalkan minum air putih sekurang-kurangnya 3 Liter sehari. Tabiat ini adalah kerana, anda lebih sukakan minuman yang berwarna dan berperisa.
Tahukah anda ?  Air manis boleh meningkatkan kepekatan darah dan ia boleh menyebabkan kegemukan.

Saranan Pengambilan air putih yang mencukupi setiap hari bagi membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik. Minum air putih yang di masak, sekurang-kurangnya 3L se…

5 Sebab Saya SUKA ESP

Suplemen tak dapat gantikan makanan harian kita tapi kalau kita tak dapat nak makan yang secukupnya kena lah tambah dengan suplemen.ha gitu..faham kan~
ok lah hari ni nak share kenapa lah ramai sangat yang dah jatuh CINTA dgn ESP termasuk lah saya. Bulan ni Shaklee ada bagi offer 50% off kan untuk SID yang bertuah..ada yang dapat tak? Kalau tak nak boleh la bagi kat saya ye.hihi..


Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Kesimpulannya dalam ESP ni..kaya dengan PROTEIN.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
Protein s…

6 Perkara Ibu Menyusu Perlu Elak Supaya Susu Tak Merundum

Diam tak diam ammar arif dah nak masuk 2 tahun rupanya..cepat nya masa berlalu :)
Apepun saya doakan semoga hari-hari kita lebih baik la ye..untuk ibu-ibu baru selamat berpantang dan happy breastfeeding..jom sokong penyusuan susu ibu ye..
Rasa dah banyak tip saya share sebelum nih...11 Tip Penyusuan Susu Ibu Yang Kita Perlu Tahu
Untuk entry kali nih..saya nak kongsikan tips untuk berjaya dalam penyusuan... cuba ELAKKAN perkara berikut: 
1. Tidak mengepam atas alasan payudara tidak bengkak 
Breast hanya akan cepat bengkak apabila pengambilan makanan yang tinggi kandungan protein seperti ESP dan alfalfa. Sesi mengepam yang konsisten (dan kerap) akan membantu memberi signal kepada otak bahawa badan perlu menghasilkan lebih banyak susu kerana sentiasa ada permintaan.