Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Kambing Aqiqah RM1 dari Osman Goat Farm :)

Assalamualaikum... saya rasa macam nak share la niat murni pakcik osman ni...Allah swt kan dah janji lebih banyak memberi lebih banyak la rezeki dia..rezeki tu bukan je dalam bentuk duit tapi masa, kesihatan. anak-anak isteri yang baik, rumah dan segalanya yang beri kebaikan pada kita kan...
Rupenye ni bukan tahun pertama dia buat..ni dah tahun kedua..ha tapi nye kan ada syarat kelayakan la..ewah macam nak masuk universiti la pulak ye.

Ni saya share dari blog pakcik osman ni :D
Hari bersejarah kambing aqiqah RM 1.00 akan kembali bagi tahun 2015M/1436H. Kepada seluruh rakyat Johor yang beragama Islam, ingin kami maklumkan bagi bayi yg lahir pada hari Maulidul Rasul bertarikh 03 Januari 2015. Kami dari Osman Goat Farm mengalu-alukan penyertaan bayi-bayi yg bakal lahir di hospital bantuan kerajaan dan swasta di Negeri Johor untuk bersama sama menjayakan program ini bagi tahun yg ke 3.
Info lanjut leh usha blog pakcik osman ni ye----> KAMBING AQIQAH RM1

Bayi HEBAT lahir masa banjir 2014

Saje je nak share bayi ni hebat lahir di penempatan banjir orang memang la cakap macam2 kan
kita tiada dalam situasi tu boleh la cakap macam-macam diorang kat sana berperang tau antara hidup dan mati tau Allahuakbar~

Apapun syukur dan selamat datang ke dunia ye nak...so sad kelahiran kamu tapi untie tahu awak seorang yang kuat sebab tu Allah beri kekuatan pada mama kamu untuk lahirkan awak...be strong ok dear~
Moga awak dan mak awak sihat k...

Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul

Sakit sungguh rasa tengok apa yang berlaku sekarang ni.. Hujan seolah-olah tak mahu berhenti dan terus membasahi bumi hingga menyebabkan banjir  Kawasan yang terlibat Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak dan terkini di Johor dan Selangor.
Ya Allah lindungi lah mereka dan selamatkan lah mereka.
Rasa kan macam nak terbang je ke sana. Ambil sorang2 dari tempat banjir tu Tak boleh bayangkan camne lah diorang kan..terutama yang baby, kanak2, ada yang pregnant ke,tengah pantang ke..tak jadi kot nak pantang yang penting anak dia selamat kan :(
Jom kita bantu mereka,



17 Kebaikan Zink Untuk Semua

Hai hai..hari ni nak share tentang zink complex lah..dalam banyak2 vitamin dia ni yang paling bajet sekali tapi jangan pandang rendah..dia ada kelebihannya sendiri okeh~ 
Kalau ibu pantang dia ni lah pengganti si ikan haruan untuk bantu sembuhkan luka..bantu kuatkan rambut atasi dari rambut gugur. saya pun alami gak masa pantang ni tapi alhamdulillah berjaya juga ku lalui dgn jayanya...
Nutrition Fact: Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). dan oh ya Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan*
Ok..Meh kita go through produk ye hari ni :) Zink ialah mineral penting yang terkandung dalam setiap sel tubuh kita. Ia mengaktifkan tindakan hampir100 jenis enzim, iaitu bahan-bahan pencetus tindak balas biokimia dalam tubuh anda.
Menyokong dan Mengekalkan Kesihatan
Zink Complex Shaklee membekalkan zink, bahan utama untuk kesihatan yang sempurna dan am…

Masker Vitamin E

Bila sebut Vitamin E je sinonim dengan kecantikan kan..saya ada share dah dalam post sebelum nih...tapi sebenarnya ada banyakkkk lagi manfaat dia tau :)

Vitamin E Shaklee asli dari minyak sayuran dan semulajadi. so insyallah memang selamat nak tepek kat muka ye~
14 Fungsi Vitamin E Untuk Sihat dan Cantik
Em kali ni nak ajak buat masker lah pula..tu special nye shakleenye nih..makan boleh nak buat masket pun boleh sebab dah kata semulajadi kan..macam timun kita boleh makan dan boleh juga nak letak kt muka kan..hee. ok jom-jom kita masker lagi...

Sebelum tidur
Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur..Caranya, vitamin E tu cucuk dengan jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E dan sapu keseluruh muka secara nipis.
Pagi 
Sapu muka dengan plain yogurt yang dipicitkan dengan Vita E dan biarkan selama 15 -20 minit. 
Memang best..!
Atau boleh campur yogurt tu dengan sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni,…

Genap setahun bersama Shaklee sebagai WAHM :)

Alhamdulillah..diam tak diam dah setahun dah UAA duduk di rumah sebagai WAHM :) Cepat je masa berlalu kan..banyak lagi nak belajar. memang UAA ni banyak lagi nak belajar. yep lah kan baru je pandai jalan. tengok ammar arif cukup lah..sekarang dia baru pandai jalan.semua pun nak explore.gigi pun dalam proses nak tumbuh. 
Jadi kalau ada salah silap kurang di mana-mana harap maaf ye. saya budak baru belajar..apa orang kata belum stabil lagi tapi yang pasti akan 'membesar' dengan jayanya insyallah.tolong doakan UAA yee :)

Sempena setahun ni kan...rasa macam nak cerita pengalaman lah selama setahun ni..how I make money from home..ewah...saya si surirumah sepenuh masa menjaga ammar arif :)
kalau dapat RM XXX tengah-tengah bulan pun siapa nak bagi kan kan...tu minimum lah sebab sebenarnya dalam Shaklee ni money is unlimited sebenarnya sebab kita ada CASH, CAR an CONVENTION. Ni kena cerita entry lain lah kot kan...
You can reach how many you want..macam PM Cery tu agaknye sehari seju…

Cara makan buah-buahan yang betul untuk mengelak kanser

Assalamualaikum,
Dr Stephen Mak merawat pesakit kanser terminal dengan cara "un-ortodoks" dan ramai pesakit pulih. Sebelum ini dia menggunakan tenaga solar untuk membersihkan penyakit pesakitnya. Beliau percaya pada penyembuhan semulajadi dalam badan terhadap penyakit. 
Lihat artikel beliau di bawah.
Terima kasih kerana e-mel pasal buah-buahan dan jus. Ia adalah salah satu strategi untuk menyembuhkan kanser. Sehingga akhir2 ini, kadar kejayaan saya dalam menyembuhkan kanser adalah kira-kira 80%. Pesakit kanser tidak patut meninggal dunia. Penawar untuk kanser sudah dijumpai. Ia terpulang    anda percaya atau tidak. Saya berasa amat terkilan untuk beratus-ratus pesakit kanser yang mati di bawah rawatan konvensional. - Dr Stephen Mak
MAKAN BUAH ...
Kita semua berfikir makan buah-buahan bermakna hanya membeli buah-buahan, memotong dan hanya hulur ke dalam mulut kita. Ia tidak semudah yang anda fikirkan. Ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana dan bila harus makan.
Apakah c…

14 Fungsi dan Manfaat Vitamin E Untuk Sihat dan Cantik

Assalamualaikum~
Ada ke kat sini yang tengah nak cari vitamin E..meh saya nak share cara nak beli tu..kan ada banyak vitamin dalam pasaran ni kan...mana satu yang terbaik kan.
PANDUAN MEMBELI VITAMIN E
Makanlah vitamin E bersumber semulajadi. Boleh tengok pada label botol vitamin tu sama ada ia 'd' atau 'l'.Kalau label dengan 'd' maksudnya ia adalah sumber asli. Jika 'l' pula sumber tiruan atau sumber kimia. Lepas tu pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.

Tanpa selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Lepas ni nak beli check dlu okeh..nak sihat tapi jadi bahaya pula nanti. :D

Credit to: mama cery

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.

Piala AFF Suzuki 2014 Malaysia VS Thailand

Kurang 2 jam lagi pertemuan Malaysia-Thailand, pasukan mana agaknya yang akan menjulang Juara Piala AFF Suzuki 2014 ni ye?

UAA pun takde lah pandai sangat pasal bola ni tapi disebab kan kita sebagai rakyat Malaysia haruslah menyokong. Kalau bukan kita siapa lagi nak sokong.kan kan? Don't worry Malaysia..kami akan selalu sokong anda..just do your best okeh :)
Shaklee Collagen Powder Promo Beli 3 FREE 1

Semangat betul brother nih..haiyak macam-macam perangai la kan...menang kalah adat pertandingan jangan ada tumbuk2 sudah.peace no war ok!
Apa yang buat lagi nak ambil tahu sebab encik suami pun sibuk nak pergi sokong kat Bukit Jalil. UAA pun nak ikut sama tapi kesian pula pada Ammar Arit nanti nak sesak2 kan..takpelah..kita sokong dari rumah je. buka TV9 siap2 nih..hehe
Oh hari ni kan tiba-tiba lagi en suami semangat lah nak beli paper rupanya ada muka dia dalam tu.femes sekejap..perasan lebih je ni.nak buat kenangan anak cucu katanya. (-_-)
Double Promosi Vitamin C dan Vitamin E Beli…

5 Cara Terbaik Untuk Pujuk Isteri Yang Sedang Merajuk

Assalamualaikum..tiba2 kan rasa nak buat entry camni..hihi.. again ni untuk panduan en suami ye..yang couple-couple ni UAA tak layan okeh!
Hati kami ni lembut sebenarnya tapi mudah sangat merajuk.sensitif beno rasa.sebenarnye takdelah sensitif sangat pun tapi bila dengan orang yang tersayang kan jadi super sensitif pulak nye..hee..tu la ni saya nak share something rasanya mmg en suami dah pakar sangat kan tapi boleh la nak tambah2 ilmu apa yang patut..sharing dari seorang isteri :D
Pertama: Minta Maaf Mudah je kan..,minta maaf dan mention kesalahan anda. Kami ni sebenarnya mudah dipujuk dan suka lelaki yang jujur.cewah..tapi depend juga la pada kesalahan tu..ni kes yang biasa2 lah macam terlambat, terlupa dan segala macam terr tu lah...

6 Buah Kegemaran Rasulullah SWT

Ada banyak buah didunia ni kan..tapi tahu tak buah apa yang menjadi kegemaran nabi kita...Nabi Muhammad, Rasullullah SWT. Meh kita tengok ye..
KURMA 
Kajian menunjukkan bahawa buah kurma kaya dengan zat besi dan kalsium. Unsur zat besi dan kalsium adalah unsur yang paling tinggi bagi pembentukan susu ibu, pembentukan darah dan sumsum tulang dan ini sesuai bagi pertumbuhan kanak-kanak. Kajian lain pula membuktikan kurma antara makanan yang cepat diproses sebagai bekalan tenaga dan tidak beri tindak balas terhadap pesakit kencing manis. Kerana gula yang terdapat dalam kurma merupakan gula yang diperlukan oleh tubuh. 

Year End Sale Shaklee Collagen Powder Buy 3 Free 1

wahh jualan hujung tahun sungguh kan...kawan2 dah 17hb nih...ada lagi 13 hari je lagi sebelum kita akan dapat bertemu lagi selepas setahun. Kenapa?

Shaklee mengeluarkan notis tergempar!

Shaklee Collagen Powder (SCP) akan diberhentikan jualannya buat seketika (selama 9-12 bulan) kerana SCP akan di re-formula kan. Oleh itu, Shaklee memerlukan masa untuk mendapatkan kelulusan KKM. Sementara ingin mendapat kelulusan tersebut, maka SCP tidak dijual pada 2015.

So, untuk memastikan pengguna Shaklee masih boleh menikmati khasiat collagen ini, Shaklee menawarkan satu promosi tergempar!!


Kalau ada yang tak tahu lagi..SCP ni mmg best tau..ramai yg dah cuba dah kesan perbezaan seawal 7 hari!

TESTIMONI SHAKLEE COLLAGEN POWDER


GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

suka nak join GA nih..mane tau bertuah kan..dapat hadiah dari KD nih..nak join gak ke.  jomm.klik je pic tu ye :)

16 Kesan Penyembuhan dan Petandanya Untuk Rujukan

Ada customer saya yang cakap begini, " vitamin ni tak sesuai lah dengan badan saya. saya makan ni jadi pening kepala dan muntah-muntah,"
Ha nak tahu tak tu sebenarnya petanda yang baik?  Biar betul UAA ni kan..hee..meh saya nak beritahu itulah kita panggil healing crisis
Apakah itu healing crisis? Atau dalam Bahasa Melayu Krisis Penyembuhan?
Ia berlaku apabila kita mengambil vitamin dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita. Proses ini membuatkan seseorang itu berasa ‘tak sedap badan’ dan mungkin demam atau mengalami sakit pinggang atau sakit kepala yang teruk.
Ini adalah tindakbalas biasa bila badan kita nak mengeluarkan toksin.
Kenapa ia tidak berlaku bila kita makan ubat (makan ubat, terus sembuh), atau vitamin sintetik? Nah, analoginya seperti di bawah..
Bayangkan kereta kita mengalami masalah calar atau kemek, dan kita perlu mengecat kembali tempat yang calar itu. Pengambilan ubat seumpama kit…

10 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee Sebagai Bisnes

Bismillahirahmannirrahim...
Pertama sekali meh kita sama-sama panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi kerana dengan nikmat kurnia-Nya kita dapat bernafas, makan, minum dengan baik pada hari ini. Syukur dengan segala yang kita miliki hari ini. Syukur Alhamdulillah.
Hari ni saya nak sharing sikit kenapa saya pilih Shaklee Sebagai Bisnes Saya. Kan ada banyak lagi peluang perniagaan di Malaysia ni kan..kenapa SHAKLEE jugak kan?
1. BOLEH BUAT 100% DARI RUMAH SECARA ONLINE
First sekali, saya ni seorang surirumah berijazah. Jadi kebanyakan masa tu di rumah. Yela siang tu dah kena mengurus rumah dan anak. Baru sorang je pun.hee..
But still kat rumah je kan..so makanya bisnes Shaklee ni memang da molek sangat lah sebab boleh handle semua dari rumah insyaallah. Sebarang jual beli semuanya hanya melalui online through FB, Blog,Instangam n others online method which is tak perlu nak jumpa orang pun nak approach one by one.

10 Tip Murah Rezeki Cara Islam

Alhamdulilah...entry kali ni nak kongsi tip murah rezeki. Dalam Islam sendiri dah tunjukkan cara pada kita bagaimana untuk menjemput rezeki. Bila semua ni dah buat maka mudah la insyaallah segala urusan kita. Perasan tak kadang-kadang kita rasa duit gaji banyak dah tapi macam tak cukup-cukup je..Allahuakbar minta jauh la kan..
Apapun jom kita amalkan 10 tip ni ye..mudah-mudahan kita semua menjadi lebih baik dari semalam..
Tip #1. Menyempatkan diri  beribadah

Allah telah menjanjikan bahawa DIA tidak akan mensia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis kudsi:
“Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.”
(Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)
Daripada  hadis kudsi ini kita dapat lihat bahawa Allah SWT telah berjanji tidak akan mensia-siakan hamba-Nya yang sentiasa …

10 Tugas Macho Suami Bantu Ibu Menyusu

Assalamualaikum~~
Pertama nya tahniah ye daddy mummy dapat baby..alhamdulillah...kalau anak pertama tu lagi la double seronoknye kan..apepun selamat berpantang dan cepat-cepat sihat okeh..nanti boleh urus rumah dan main dengan baby lagi kan..hee  :) Set Berpantang 3 in 1
Bila dah bersalin perkara wajib of coz lah nak susukan anak kan...saya ada kongsi banyak tip penyusuan . Boleh refer post saya sebelum2 ni ye..hari ni kan..saya nak kongsi 10 tugas macho suami dalam membantu isteri dalam proses penyusuan anak. lagi-lagi dalam masa pantang tu kan isteri perlukan sokongan padu sangat2 dari suami tau..jom jadi suami kesayangan :D

1-Belajar Mengenai Penyusuan Susu Ibu
Ya, langkah yang paling penting. Untuk mengedalikan situasi, suami perlu belajar dan faham. Cari bahan bacaan seperti buku, atau Google saja mengenai susu ibu. Atau jika lebih 'romantik' ajaklah isteri ke kelas asas penyusuan susu ibu. Ini menunjukkan yang suami sangat menyokong isteri untuk berikan yang terbaik untuk…

31 Makanan yang kaya dengan Antioksida Untuk Sihat dan Tampil Lebih Muda

Apakah antioksidan? 
Jawapan paling mudah ialah antioksidan vitamin dan mineral yang didapati dalam makanan yang berfungsi untuk melawan penyakit. 
Antioksidan membantu mencegah kerosakan radikal bebas yang dikaitkan dengan kanser. Ia juga membantu melambatkan proses penuaan (anti penuaan). Selain itu juga, antioksidan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan berkaitan saraf seperti Stroke, Penyakit Alzheimer's, migraine, penyakit Parkinson dan banyak lagi.
Banyak kajian menunjukkan bahawa antioksidan dapat meningkatkan imuniti terhadap demam dan selsema serta mengurangkan alergi, asthma, arthritis. Antioksidan akan mengurangkan simptom pra haid, meningkatkan daya ingatan dan tumpuan serta membantu tidur yang lebih berkualiti.
Wah da berfakta-fakta pula UAA malam ni kan..(^_^)
Point dia kan yang saya nak kongsi ni kan...nampak tak betapa pentingnya antioksidan ni...sebenarnya, kita boleh dapat sumber antioksidan ni dari makanan harian kita tapi cukup ke? Sebab sebenarnya…

Pameran Buku The Big Bad Wolf di MIECC, Mines 5-16 Dec 2014

Assalamualaikum~~
Hari ni teruja sket sebab nak cerita nih..akhirnya dapat juga menjejakkan kaki ke  The Big Bad Wolf Boos Sale hari ahad lepas..hari ni orang selangor cuti kan boleh la jalan sini kan...
Bagi yang tak tahu lagi basically pesta buku le ni..dalam ni ada 3.5 juta buku dan  apa yang buat orang gile sangat nak pergi sebab diskaun dia mmg  berganda-ganda antara 75% - 95% tau!
Korang yang belum pergi tu pergi lah..tempat dia di MIECC, Mines. Yang lagi best tu kan dia ni open 24 hours bermula dari 5 Disember 7 pagi hingga lah 16 Disember 9 malam non stop selama 278 Jam!

Kalau rasa tak nak jem tu boleh cube kot pergi sana pukul 3 pagi ke..tak pun nak bawa selimut tidur kat sana ke..hihi sebab ada banyak banyak sangat buku tau...memang betul lah...
There's a Book For All~~

Rawatan Demam Denggi dengan Shaklee

Alahai baru ni saya dengar kawan saya baru je bersalin dan kena denggi. Moga dia cepat2 sembuh la ye. Siapa nak sakit kan..ujian dari Allah semua ni. self reminder. tapi kita boleh sediakan perisai kan..ape orang kata sediakan payung sebelum hujan utk kurangkan risiko sakit insyaallah~
Teringat dulu my hubby pun pernah terkena demam denggi ni..masa tu belum kenal dengan Shaklee lagi. dia ambil ni sup ketam n minum 100 plus. Alhamdulillah dapat membantu juga.
Sup ketam ni dapat meningkatkan platlet pesakit demam denggi.

Dipercayai sup ketam dapat meningkatkan platlet pesakit denggi. Amat bagus juga dan pesakit mampu makan berbanding petua2 lain seperti daun betik dan sebagainya, dan ianya juga menyelerakan. Kita yang sihat ni pun boleh tumpang sekaki..hihi

7 Kebaikan Herbal Blend dan Vitamin E untuk Legakan Ruam Pada Muka dan Kulit Bayi

Lah kenapa dengan baby ni...kesian dia...ada ruam kat badan dia laa~~
Meh-meh kita tolong dia ye :)
Jadi, apa nak buat bila bayi kena ruam?
(1) Langkah pertama : kena kenalpasti ruam apa... ruam panas? ruam susu? ruam lampin? eczema? atau allergy? Macamana nak tau..........???

5 Tip Sihat dan Cergas di Pagi Hari

Assalamualaikum~
Happy Monday..haa ade yang tak cukup tidur ke tu..tengok bola Malaysia lawan Vietnam semalam ye..apepun keputusan sama-sama kita doakan Malaysia dapat buat yang terbaik ye. wah bila masa UAA peminat bola ni..xde la minat just follow the flow..jgn kata tak ambil tahu lagipun siapa nak sokong kalau bukan kita rakyat Malaysia..go malaysia go...ammar arif pun sokong okeh~~
Ha senyum pun..bgus la gitu..baru la ceria sket hari isnin..nah baca ni ---> 15 Tips Tangani Monday Blues
Tak cukup lagi...meh buat nih pulak ye...takpe buat sikit2 yang pasti hari ni mesti lebih baik dari semalam okeh...em ni dia tips segar di pagi hari..check it out~~


Tip atasi sembelit semasa hamil dan selepas bersalin

Hari ni ada customer mengadu dia susah nak membuang. apa orang kata sembelit kan..
Sejak menjak da ambil tahu tentang kesihatan ni kan..ade la belajar sikit-sikit dan harap boleh la bantu kawan kita ni kan..selalunye kita dengar orang hamil dan selepas bersalin yang kerap alami masalah ni kan..memang seksa la kan..
saya pun alami juga masalah ni.alhamdulillah masa hamil saya okeh sebab mmg suka makan buah-buahan ni.ehe..tapi masa pantang ade la rasa jugak.peh mmg pedih dan seksa.jadi takot kan nak ke toilet :(
nasib lah masa tu kak ipar lah yang suggest ambil Shaklee. masa tu belum jadi ahli lagi..saya cuba ambil ESP, alfalfa (yg ni kak ipar kata bantu milk booster.saya ambil ni sampai bengkak2 susu sampai mama kata kakak stop la dulu makan.hihi)

Lepas tu saya ambil Ostematrix sebab saya ni tak berapa suka nak minum susu..fobia sungguh dgn susu.banyak kali dah beli last2 buang.kah kah..tak baik sungguh la kan...masa tu tak tahu gak oste ni bantu utk sembelit. saya bli sbb saya tak mi…

10 Faktor Menjadi Jutawan

Menurut buku the Millionaire’s Mind tulisan Dr Thomas Stanley yang memuatkan survey yang dijalankan ke atas beribu jutawan, terdapat 10 faktor kejayaan seseorang jutawan. Berikut adalah carta bermula dengan nombor sepuluh…
10. Kemahiran menjual produk dan idea sendiri Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa kebanyakan jutawan datangnya daripada bidang perniagaan. Sebagai usahawan, apa yang penting adalah kebolehan seseorang itu menjual produk dan idea mereka. Seringkali mereka adalah tergolong dalam kalangan orang yang bijak berkomunikasi, terutamanya komunikasi dalam menjual produk, perkhidmatan dan juga idea sendiri.
9. Cekap dalam pengurusan Mencapai tahap jutawan, bukanlah one-man-show. Seringkali ia memerlukan bantuan orang lain. Jadi, salah satu faktor untuk menjadi jutawan, anda perlu cekap dalam menguruskan diri, perniagaan dan juga orang lain. Pengurusan yang cekap akan menentukan segala kerja  berjalan dengan lancar.

Mencari Hati yang hilang~~

Ada tak kadang-kadang korang rasa macam hidup ni bosan je..rasa resah..pagi bangun tidur..pergi kerja balik makan n tidur. esok camtu lagi dan seterusnya. hidup dalam sangkar kehidupan yang takkan habis. hidup seperti tiada matlamat. tiada hala tujuan :(
Tadi sempat tengok tanyelah ustazah tv9, tajuk dia kadang zalim kadang alim. hari ni kita baik esok2 marah2 orang pula...kdg pakai tdung kadang buka pula..cmtu la contohnya..jangan pula diri macam bagus mane tahu esok2 dia lagi lengkap tutup aurat dari kita. allahuakbar..
Ada banyak yang ustazah kongsi sebenarnya tadi, tapi yang ni saya suke nak kongsi.
Nak cari HATI ----->
Bacalah AL-QURAN 
Kalau tak jumpa juga carilah dalam SOLAT
Kalau tak jumpa juga minta lah pada Allah BERDOA
Digantikan dengan HATI yang baru.ustazah kata hati lembu, hati ayam boleh dibeli dipasar.sedap dimasak.tapi hati manusia ni kena minta sungguh-sungguh dari Allah swt.
Apepun, moga kita sama-sama berusaha sungguh2 hingga berjaya la ye, dunia dan akhirat ins…

Tips bantu para ibu menghadapi morning sickness

Pening kepala, loya dan muntah. Itu perkara biasa bagi wanita hamil atau kita panggil morning sickness.  
96% ibu/bakal ibu akan mengalami mabuk 1% bapa/bakal bapa yang mengalami mabuk dan hanya 3% ibu/bakal ibu bertuah yang tidak mengalami alahan sepanjang kehamilan.
Apepun, syukurlah kerana itu menandakan "u got a cute baby in your womb".
Keadaan ini normal dan ia merupakan satu petanda positif, Insyaallah~
Jadi dah tanda positif takkan nak biar je kan..takkan tak pergi kerja tak buat aktiviti harian langsung. For me personally sokongan family sangat2 la penting lagi-lagi encik suami. Ha masa ni lah nak tunjuk skills pada isteri kan..jeng jeng jeng tiba2 teringat ketam masak kari my hubby buat dulu masa tengah pregnant ammar arif. serius tak caya dia boleh masak..hik hik


Jom kita baca tips mengatasi morning sickness ni. 
Langkah 1  Sekiranya mengalami morning sickness sebaik bangun daripada tidur, jangan terburu-buru untuk bangun. Cuba duduk terlebih dahulu kemudian bangun …

Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman

Dah lama tak join blogwalking nih..nak join jom lah..KLIK SINI
Cara dia mudah je,
Nak follow Cik Iman atau tak, Cik Iman tak kisah.   Buat post baru bertajuk "Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman"  Tampal banner gambar Iman Jr tu kat post korang dan backlink ke post Cik Iman nie.   Tag paling kurang 3 blogger lain. Nak tag lebih, lagi afdal ekeke  Tinggalkan URL entry anda di SINI ye sekian terima kasih~
Lepas tu tag 3 orang,
yana sabrina syifa
ok done~

Atasi Rambut Gugur Dengan Shaklee

Hari ni ramai pulak yang msg tanya pasal rambut kan..jadi alang2 tu saya nak sharing la dgn semua kan. moga sama-sama dapat manfaat ye :)
Masalah rambut gugur adalah perkara biase bagi kebanyakkan orang tak kira lelaki atau wanita. 

Beberapa faktor yang  menyebabkan masalah ini ialah seperti di bawah:
1. Penurunan Mendadak Estrogen Selepas Bersalin
Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbuhan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur.

Tip memilih suplemen Vitamin C yang terbaik untuk kita

Vitamin C ni memang sangat penting tau. Badan kita tak dapat nak hasilkan sendiri. Jadi kita kena dapatkan dari makanan atau pun suplemen. kalau yang suka makan buah tu kira ok la kan..
Keperluan vitamin C adalah berbeza bagi setiap individu disebabkan oleh faktor berat badan, jantina, jenis aktiviti, kadar metabolisme, penyakit yang dihidapi dan juga umur. Begitu juga antara wanita yang mengandung dan wanita tidak mengandung.
Sekiranya anda adalah seorang perokok, kadar keperluan Vitamin C adalah 35mg lebih daripada individu yang tidak merokok. Boleh rujuk SINI
Jadi kenapa perlu pastikan kita mendapat vitamin C setiap hari? Saya da pernah share dalam entry sebelum ni -----> Kenapa perlu pastikan setiap hari kita dapat vitamin C ?
Vit C utk imuniti, kulit, antioksidan, release tension dan sebagainya. 
Nak tahu 5 jenis VITAMIN CANTIK? baca ni ---> 5 jenis vitamin cantik :)
Sumber vitamin C dari makanan sebenarnye tu lebih baik seperti limau, kiwi dan sebagainya tapi tahulah kita…

24 Tips from Breastfeeding Veterans

Nursing is a different experience for every mother and baby, so what works for one woman may not work for the next. That said, there are plenty of time-tested techniques for improving milk flow, clearing blocked milk ducts, and more. 
Read on to find out how BabyCenter moms faced, and overcame, some of the mostcommon breastfeeding challenges. 

TIP 1 – ATTEND BREASTFEEDING CLASS  I attended a class offered at the hospital. It gave a lot of the basics along with the encouragement that if breastfeeding wasn’t easy at first, baby and mom eventually would find their rhythm. — R.L., Racine, Wisconsin 
TIP 2 – MOTHERS’ INSTINCT  Don’t watch the clock to see how often or how long your baby is nursing. Instead, go with your instincts. If your baby is rooting around or crying, then feed him or her — even if you just did. — Gina Locke, Grapevine, Texas 
TIP 3 – PROPER LATCHING   Make sure your baby’s mouth covers a large part of the underside of your nipple. I spent the first few weeks in a lot …

YEAR END SALE : DOUBLE PROMOSI DEC 14 SHAKLEE

WAH UNTUNG LAH KAN..BULAN NI SHAKLEE BAGI DUA PROMOSI~
SR VIT C PLUS 500MG
VITAMIN E
BULAN TERAKHIR NI SHAKLEE NAK BAGI KITA HADIAH LA KAN.

ok lah jom la usha apa patut dalam..jom2 kita sihat cantik :D