Skip to main content

5 sebab kenapa BERBALOI-baloi jadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum~

Diam tak diam da hampir setahun dah saya duduk dirumah..dapat jaga ammar arif denagan tangan sendiri. syukur syukur. harap dapat teruskan lagi camni...saya mula-mula pun rasa ragu tau nak berhenti tapi mengenangkan ammar kami bertahan jugak tau !

Dapat peluk ammar setiap hari rasanya nikmat sungguh rasanya seperti dapat lebih dari sejuta ringgit. :D

Disamping tu kan..saya join bisnes Shaklee. serius takde rugi apa pun.untung lagi ada lah..lagi-lagi kalau yang pengguna tegar tu better jadi ahli tau sebab serius silap2 leh dapat makan free je.

Kalau nak mula BISNES pun bagus jugak. Mulakan sekarang! Siapa nak bagi kat kita duit tengah2 bulan..kannnn~~






















5 sebab kenapa berbaloi-baloi jadi Ahli Shaklee :)

1)Tiada Modal

Serius tak perlu modal pun cuma perlu bayar permulaan untuk  keahlian. Jadi, 'modal' nak mulakan perniagaan Shaklee nie hanya RM65.00 sahaja !

Lagi best untuk seumur hidup. Tak perlu 'renew' keahlian. Atau jika mahukan keahlian PERCUMA hanya beli barang RM680=200UV.

Lagi best bila boleh dapat komisen pada bulan berikutnya. Silap-silap boleh makan 'vitamin' free setiap bulan.


 2.Tak Perlu 'LOAN' 

Untuk Mulakan Perniaagaan Shaklee memang MLM, tapi bukan MLM yang perlukan modal beribu untuk start berniaga.

Tiada konsep head-hunting dalam Group Rahsia kami.

Konsep yang kami guna 'siapa rajin, dialah yang berjaya'. Modal yang diperlukan hanya RM65.

Dan selebihnya komitmen dan semangat kalian untuk berjaya. Jalan sudah diteroka oleh Master-Master yang dan berjaya. Hanya ikut langkah 1,2,3 pasti Jutawan Muslimah dalam tangan insyaallah

 3.Tak Payah Tayang atau Jual Muka 

90% hasil jualan Group Rahsia kami adalah dari sumber online. Gunakan medium blog dan Facebook untuk memasarkan produk-produk Shaklee. Tak perlu petah bercakap.

Tahu tak?

Kebanyakan dari SID (Shaklee Independent Distributor) yang berjaya adalah pemalu dan tak petah bercakap. Bukan juga ada latar belakang berniaga atau belajar 'Business Administration'. Paling penting 'determine' untuk berjaya.

Dari merewang ke mana-mana dalam alam maya, bagus kita bisnes.dapat duit..kan kan :)
 4.Tak Perlu Stok Bertimbun 
Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah.

Bila customer nak, SID hanya akan emel atau call HQ/Branches Shaklee. Barang yang customer pesan akan dihantar direct dari HQ/Branches Shaklee.

Jimat tenaga nak bungkus dan poskan barang. Dan tak perlu risau, risiko stok lapuk sebab tak laku. Mudahnya berbisnes dengan Shaklee,


 5.MLM Shaklee Bukan Piramid 
Tiada konsep tertindas. Hanya orang atas sahaja yang kaya. Dan orang bawah tak mendapat untung. Sesiapa sahaja ada peluang jadi Jutawan dengan RM65.

Tiada apa yang mustahil. Tulislah seberapa banyak RM yang korang nak dengan Shaklee. And we work for it!

Semua ni boleh dapat dengan syarat :

HATI mesti kuat, TELINGA tebal..hakikatnya modal yang kita perlu kan inilah dia...


Jom jom kami tunjuk bagaimana untuk berjaya dalam bisnes Shaklee ni.

~Ummi Ammar Arif~


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.