Skip to main content

Hot Item Para Ibu Bekerjaya dan Surirumah :D

Assalamualaikum..
Meh meh nak kabar hot item untuk para ibu..apa tau..saya sendiri pun tgh consume set ni tau. Alhamdulillah rasa best je badan ni..badan rasa sihat dan bertenaga. tau lah kan surirumah camne aktiviti nya.pagi2 bangun nak kemas rumah, masak, basuh baju, sidai baju, sapu, mop, utk masa sendiri lagi..nak makan,solat..macam saya ni nak handle customer, urus stok, nak update facebook, blog. fuhh panjang listnya kan kan..Sebab tu saya perlukan vitamin supaya saya dapat pastikan aktiviti harian saya berjalan lancar insyaallah..

Kulit rasa cantik je tau sebab ada ESP dan Vit C tu. Vit C yang bantu bina imuniti dan kolagen dalam badan. jerawat pun segan-segan nak muncul tau. ESP tu protein, so dia bantu bina sel baru setiap hari dalam badan kita. ha ni bonus tau..dari  segi penyusuan ESP ni dia bantu pekatkan susu kita insyaallah baby pun lena je tidurnya tau.

Alfalfa pula dia bantu detox buang segala toksin2 dalam badan dan dia ni lah milk booster. Kalau ESP tadi bantu pekatkan Alfalfa ni dia bagi susu ni jadi banyak.

Ostematrix pula kalsium. tahukan antara komponen susu ibu adalah kalsium. so dengan pengambilan ni dapat lah tingkatkan lagi KUALITI susu ibu tu.

Bagi saya Set 3M ni setiap ibu kena ada..tambahan lagi untuk ibu bekerjaya yang nak susukan anaknya. Nak kumpul stok banyak kan..

Ok lah...Check it out. :D

Saya cerita sectra ringkas. Ini lah dia SET PENYUSUAN 3M

Set 3M ini mengandungi Multivitamin lengkap iaitu dengan gabungan produk SHAKLEE seperti:-


My favourite :D
SET 3M ialah set untuk membantu ibu-ibu menghasilkan susu yang lebih banyak dan berkualiti, dengan syarat konsep asas penyusuan dipatuhi dengan disiplin.

Konsep asas penyusuan :

1. PAM / kosongkan payudara setiap 3-4 jam sekali dengan konsisten

2. MINUM banyak air kosong setiap hari.

Kebaikan Set 3M : 

[✔] Sentiasa BERTENAGA Sepanjang Hari

[✔] Meningkatkan Kualiti Susu (Susu Pekat)

[✔] Mengurangkan sakit pinggang dan lenguh badan

[✔] Mengembalikan KEINTIMAN hubungan suami isteri

[✔] Membantu ibu menyusu KEKAL CERIA tanpa stress

Rahsia Set 3M : 

1) Vitalea - multivitamin (28 vitamin dan mineral yg diperlukan badan)

2) Bcomplex – untuk anti stress yang menjadi faktor penyebab susu merudum, serta dapat mengurangkan rasa penat

3) Vitamin C – sebagai antibodi dan bantu cepatkan baikpulih luka

4) Ostematrix – sumber kalsium komponen utama susu ibu, utk tumbesaran tulang dan gigi anak dan kesihatan tulang ibu.

5) Alfalfa – milk booster, atasi keputihan, mengurangkan bau badan serta merapatkan vagina.

6) ESP – protein merupakan salah satu komponen utama susu ibu yang menjadikan susu ibu pekat, menjadikan ibu sentiasa bertenaga, menghasilkan sel2 kulit yang cantik, anjal payudara.

Jadi, Set 3M adalah jawapan bagi ibu-ibu atau bakal ibu-ibu yang terlalu sibuk dengan kerja dan ingin sentiasa menyimpan stok susu yang banyak bagi memastikan si manja mereka mempunyai bekalan susu berkualiti yang secukupnya.

Nak tahu lanjut lagi?

Hubungi saya Aisyah di 017-3468802


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.